Mikä on rotta

"Vai että rottia lemmikkinä... kaikkea sitä kuulee!"

Rotta on yksi väärinymmärretyimmistä lemmikkieläimistä. Ennakkoluulot rehottavat, ja sanan "rotta" kuullessaan ihmisille tulee välittömästi mieleen lika, roskikset, viemärit, tuho ja erilaiset sairaudet. Kesyrotta, kuten tulet pian huomaamaan, ei kuitenkaan vastaa näitä mielikuvia. Kesyrotta on ystävällinen, helposti kesyyntyvä ja siisti lemmikkieläin, joka kiintyy omiin ihmisiinsä nopeasti ja tehokkaasti.

Joka päivä yhä useammat ja useammat ihmiset kiintyvät tähän pehmeäturkkiseen naksuttelijaan, eikä ihastus ole ohimenevää ! Tiedän useita ihmisiä, joilla rottaharrastus vain jatkuu ja jatkuu vuosi toisensa jälkeen. Jyrsijäharrastajan stereotypia on kymmenen ja viidentoista ikävuoden väliä porskutteleva tytöntylliäinen, jonka kotona on hamsteri, tai rotanomistajasta ajatellaan että hän on kapinallinen ja hakee tietynlaista eksoottisen lemmikkieläimen omistajan statusta. Pahemmin ei voisi metsään mennä !

Jyrsijäharrastajia löytyy monenikäisiä, -kokoisia ja -luonteisia. Kuten muitakaan ryhmiä, ei meitäkään jyrsijöille sydämemme menettäneitä voi luokitella tietynlaisiksi. Meitä on moneksi ! Jyrsijät ovat suosittuja, sillä ne ovat nykymaailmassa todella käytännöllisiä lemmikkejä. Ne vievät kohtalaisen pienen tilan, niiden kanssa ei tarvitse lähteä kaatosateeseen lenkille, ja kuukausikulut ovat sen verran pienet, että niitä voi pitää hieman niukemmallakin budjetilla. Silti pieni koko ei ole suoraan verrannollinen rakkauden määrään. Mikäpäs olisi sen ihanampi tunne, kuin aamulla nousta rapsuttelemaan lemmikkiään - ja huomata, että se rapsuttelee sinua takaisin =).

Rotta - suurin rakkauteni kaikista jyrsijöistä - on ihanteellinen lemmikki työssä tai koulussa käyvälle ihmiselle. Koska rotat ovat hämäräeläimiä, niiden aktiivinen valveillaoloaika ajoittuu aamuun ja iltaan - juuri siihen, kun sinä olet kotona ! Rotta on sopeutuvainen eläin, ja kykenee muuttamaan rytminsä niin, että se pääsee leikkimään rakkaan omistajansa kanssa mahdollisimman usein.

Mutta mikä on rotta ? Lue eteenpäin, ehkä onnistun erilaisissa artikkeleissani valottamaan hieman tämän mysteerisen eläimen salaisuuksia.